همانطور که در تصویر فوق مشخص است ، اگر بر روی ذره بین کلیک کنید به صفحه ای هدایت خواهید شد که در آنجا می توانید با جستجو کردن نام دانشگاه و نام رشته تان ، کد رشته را پیدا کنید. (برای مثال دانشگاه تهران – روانشناسی)
علاوه بر کد رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ، به کد موسسه محل اخذ مدرک کارشناسی نیز احتیاج دارید که برای پیدا کردن آن هم باید از ذره بینی که در مقابل آن قرار داده شده است ، استفاده کنید و با جستجو کردن نام دانشگاه ، کد مربوط به آن را پیدا نمایید. برای دیدن کد رشته تحصیلی به این مطلب مراجعه کنید.
لیست کد رشته تحصیلی دوره کارشناسی
برای دسترسی آسان به کد رشته های تحصیلی ، با دانلود دفترچه زیر می توانید از کد رشته خود مطلع شوید. کد رشته ها به ترتیب حروف الفبا قرار داده شده و مطابق با اطلاعات سایت سازمان سنجش است.
کد رشته تحصیلی دوره کارشناسی برای ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
(برای دانلود PDF ، بر روی لینک کلیک کنید)
کد رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد
داوطلبان پس از ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد و حضور در آزمون ، بر اساس کارنامه ای که برای آن ها صادر می شود مجاز خواهند بود که انتخاب رشته را انجام دهند.
انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سراسری در سایت سازمان سنجش انجام می گیرد و داوطلب باید لیست رشته محل های مورد علاقه خود را از داخل دفترجه راهنما پیدا کرده و آن ها در سایت sajesh.org ثبت نمایند.
کد رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد به تفکیک هر یک از دانشگاه های روازنه ، نوبت دوم ، پیام نور ، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان در داخل دفترچه موجود است و هم چنین کد رشته های تحصیلی مربوط به دانشگاه آزاد از طریق دفترچه ای جداگانه توسط سایت azmoon.org منتشر می شود.همه می دانیم که تمامی متقاضیانی که در آزمون های بزرگی همچون کنکور سراسری یا کنکور ارشد، رتبه مجاز را به دست می آورند می تواند انتخاب رشته کنند. در گذشته برای انجام انتخاب رشته لازم بود که داوطلبان نام رشته ها را به صورت دستی در فرم مربوطه وارد کنند و آن را به ثبت برسانند.
اما در چند سال اخیر به دلیل تغییر سیستم سازمان سنجش و هوشمند شدن آن، تنها وارد کردن کد رشته های تحصیلی سازمان سنجش کافی است و فرد به راحتی از این طریق می توانند الویت بندی نمایند. به نحوی که وقتی شما به صفحه انتخاب رشته وارد می شوید، با دو ستون روبرو خواهید شد. یکی از ستون ها مربوط به ترتیب اولویت و دیگری کد رشته محل است.
نکته قابل توجه در این باره آن است که پس از درج هر کد، امکان دیدن عنوان رشته و نام دانشگاه پذیرنده اعم از روزانه، شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و خودگردان وجود دارد. در ادامه به تفکیک مقاطع خواهیم دید که چگونه کد رشته تحصیلی خود را پیدا کنیم؟
جهت آگاهی با آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور سراسری و کارشناسی ارشد وارد لینک شوید
نحوه وارد کردن کد رشته های تحصیلی کارشناسی و کاردانی سازمان سنجش
داوطلبانی که در کنکور سراسری موفق به کسب نمره مجاز شده اند، می توانند 150 رشته را در فرم انتخاب رشته خود وارد نمایند.
حال ممکن است بپرسید چگونه کد رشته تحصیلی خود را پیدا کنیم؟ متقاضیان گرامی می بایست قبل از مراجعه به سایت سازمان سنجش، ابتدا دفترچه راهنمای ثبت نام را با دقت مطالعه نموده و از میان جداول کد رشته محل ها که معمولا در فصل دوم دفترچه گنجانده می شوند، رشته ها و دانشگاه های مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
توجه داشته باشید که دیگر نیازی نیست نام رشته مربوطه را در سیستم وارد کنید، و تنها با درج کد رشته محل کارشناسی یا کاردانی که به صورت عددی می باشد، اولویت بندی قابل انجام خواهد بود. پس از اینکه کد را وارد کردید، عنوان رشته، دوره و نام دانشگاه به صورت اتوماتیک برایتان نمایش داده می شود.✔️کد رشته های امتحانی گروه علوم انسانی در جداول صفحه 39 تا 77
✔️کد رشته های امتحانی گروه علوم پایه در جداول صفحات 56 تا 60
✔️کد رشته های امتحانی گروه فنی و مهندسی در جداول صفحات 61 تا 68
✔️کد رشته های امتحانی گروه کشاورزی و منابع طبیعی در جداول صفحات 69 تا 72
✔️کد رشته های امتحانی گروه هنر در جداول صفحات 73 تا 76
✔️کد رشته های امتحانی گروه دامپزشکی در جداول صفحات 77 تا 78
✔️کد رشته های مربوط به رشته های شناور در جداول صفحه 30 تا 31 دفترچه راهنمای ثبت نام درج شده است.
با توجه به زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 1402، که در بازه 16 تا 22 آذر ماه 1401 در سایت سازمان سنجش فعال می گردد، انتشار دفترچه راهنمای ثبت نام کارشناسی ارشد 1402 نیز حدود چند روز قبل از ثبت نام توسط سنجش منتشر می شود. در ادامه لینک دانلود دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سال گذشته را به منظور آشنایی با مجموعه های امتحانی و کد های مربوط به هر کدام، برای داوطلبان قرار داده شده است.