مشاوره تحصیلی وکنکور

در اینجا سعی میکنیم راهنمای تحصیلی و کنکور باشیم

مشاوره تحصیلی وکنکور

در اینجا سعی میکنیم راهنمای تحصیلی و کنکور باشیم

معرفی و راهنمای قبولی و ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی

رشته های تجربیرشته دندانپزشکی : بازار کار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر4 نظر14
رشته های پزشکی از دسته رشته هایی هستند که دانش آموزان از دوران ابتدایی به آن فکر می کنند. تب و تاب قبول شدن در رشته دندانپزشکی بعد از دیگر رشته های پزشکی بین داوطلبان گروه تجربی زیاد است. جایگاه رشته های پزشکی در جامعه ما بسیار مورد احترام است و بازار کار خوبی دارند به همین دلیل گاهی اوقات دیده شده برخی افراد بعد از فارغ التحصیلی و بیکاری، مجدد در کنکور تجربی شرکت می کنند تا حداقل زیر شاخه های پزشکی را قبول شوند و بتوانند در آمد خوبی داشته باشند.

ماهیت رشته دندانپزشکی
کار فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی تشخیص بیماری های دهان و دندان از جمله پوسیدگی دندان، آبسه دندان، برفک دهان، التهاب لثه و درمان آن می باشد. در قدیم هم این رشته به صورت تجربی مانند رشته مامایی، رشته کشاورزی و … وجود داشت و دندانپزشکی را با دندان سازی یکسان می دانستند. اما امروزه رشته دندانسازی به عنوان بخشی از علم تخصصی دندانپزشکی و تا مقطع دکترای عمومی آموزش می بینند.

ماهیت رشته دندانپزشکی
ماهیت رشته دندانپزشکی

آیا رشته دندان پزشکی طرح اجباری دارد؟
دانشجویان رشته دندانپزشکی مانند 11 رشته پزشکی دیگر باید طرح 18 ماهه اجباری بگذرانند که در این دوره به نوبت به شهرهایی که باید خدمت رسانی کنند اعزام می شوند. البته اگر یکی از شرط های زیر را داشته باشید می توانید از گذران طرح معاف شوید:

کسانی که بعد از فارغ التحصیلی به خدمت سربازی اعزام شوند.
خانواده شهدا، خود آزادگان و همسر و فرزند آزادگان، فرزند جانباز بالای ۵۰ درصد، همسر جانباز بالای ۷۰ درصد
فارغ التحصیلان خارج از کشور
اگر تک فرزند باشید.
کسانی که مشکلات بیماری خاصی که مورد تایید شورای عالی پزشکی وزارت باشد.
بانوانی که همسرشان فوت کرده است.
دارندگان مدال طلای المپیاد دانش آموزی
۱۰ نفر اول کنکور سراسری تجربی
رتبه ۱ تا ۳ آزمون جامع علوم پایه، آزمون پیش کار ورزی و آزمون دستیاری
توانایی موردنیاز در رشته دندانپزشکی
دندانپزشکی چند ترم است ؟ همانطور که می دانید در این رشته دروس تئوری کمتر دروس عملی است، به همین دلیل فردی که قصد تحصیل در این رشته را دارد باید قدرت بدنی و سلامت جسمی متناسبی را داشته باشد. در قدیم مردم تنها برای کشیدن، پر کردن، جرم گیری و … به دکتر دندان پزشک مراجعه می کردند، اما امروزه تمایل مردم به انجام کارهای زیبایی دندان زیاد شده است و این امر افرادی را می طلبد که در کنار یادگیری علوم پایه و تخصصی رشته دندانپزشکی دارای مهارت خلاقیت و دید هنری و ظریف کاری باشند.

یک دندان پزشک باید توانایی تمرکز و کنترل خوبی داشته باشد تا در شرایط حساس بتوانند تصمیم درست در نحوه درمان بیماری بگیرد.

اگر فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی تنها به علوم پایه و دروس دانشگاهی تکیه کنند هرگز در این رشته موفق نمی شوند و باید در کنار انجام کارهای عملی در گذراندن طرح خود در کلینیک های مختلف به مطالعه مقالات انگلیسی به روز در زمینه دندانپزشکی و بیماری های دهان و دندان در سطح دنیا بپردازد.

عده ای از مردم، دندانپزشکی را صرفاً یک کار عملی و تکنیکی می‌دانند، در حالی که اگر دانشجوی دندانپزشکی تنها فن و تکنیک این رشته را فراگرفته، امّا در علوم پایه ضعیف باشد، در نهایت یک دندانساز خواهد شد؛ یعنی چنین فردی کار روی دندان را فرا گرفته است، امّا از علم پزشکی، بهره‌ای نبرده است.

 

محتوای دوره:

این مقطع دارای دو دوره مجزای ۲ و ۴ ساله است.

 

علوم پایه :

که در ۲ سال اول دانشجویان واحدهای علوم پایه مثل بیوشیمی، آناتومی، بافت‌شناسی، فیزیولوژی، ژنتیک، میکروب‌شناسی و ایمنی‌شناسی را می‌گذرانند.

 

 

کارآموزی :

بعد از ۲ سال وارد دوره تخصصی دندانپزشکی شده و دروس اختصاصی خود را در زمینه آسیب‌شناسی فک و دهان، ارتودنسی، اندودنتیکس، پروتزهای ثابت و اکلوژن، پروتزهای متحرک و فک و صورت ، پریودنتولوژی، ترمیمی و مواد دندانی، بیماری‌های دهان و دندان، جراحی دهان و فک و صورت، دندانپزشکی کودکان و رادیولوژی دهان و فک و صورت می‌گذرانند. و در نهایت می‌توانند بیماری‌های دهان و دندان را تشخیص داده و در حد یک دندانپزشک عمومی نسبت به درمان آنها اقدام کنند.

 

عده ای دندانپزشکی را با کار عملی و تکنیکی صرف، یکی می دانند در حالی که اگر دانشجوی دندانپزشکی تنها فن و تکنیک این رشته را فراگرفته اما در علوم پایه ضعیف باشد، در نهایت یک دندانساز خواهد شد یعنی چنین فردی کار روی دندان را فراگرفته است اما از علم پزشکی بی نصیب می باشد.

آخرین رتبه قبولی رشته دندانپزشکی دولتی روزانه و پردیس خودگردن:

رتبه های لازم برای قبولی رشته دندانپزشکی دانشگاه های دولتی با هم فرق داره و بستگی به چند عامل داره؛ مثلا دندانپزشکی روزانه باشه یا تعهد خدمت یا ظرفیت مازاد یا پردیس خودگردان، کدوم دانشگاه باشه، داوطلب منطقه ۱ یا ۲ یا ۳ باشه، رتبه زیرگروه ۱ شما چند باشه، بومی اون ناحیه مورد نظر باشید یا غیربومی و حتی برای دوره روزانه جنسیت شما هم تاثیر داره چون رشته دندانپزشکی جزو رشته هایی است که ظرفیت پذیرش روزانه اش بین آقایان و خانم ها یکسان تقسیم شده. همه اینها روی آخرین رتبه لازم برای قبولی رشته دندانپزشکی تاثیر داره. ولی آخرین رتبه های قبولی در دو سه سال اخیر تا زیر ۳۰۰۰ منطقه ۳ و زیر ۴۰۰۰ منطقه دو بوده که ظرفیت مازاد یا پردیس خودگردان جاهایی مثل بندرعباس و زاهدان دندانپزشکی قبول شدن. به همین ترتیب، دانشگاه های سطح بالاتر و دوره روزانه رتبه بهتری لازم داره.



 



دو آزمون مهم در طول ۶ سال تحصیل رشته دندانپزشکی:

در دندانپزشکی هم مثل پزشکی و داروسازی بعد از اینکه درس های عمومی و درس های علوم پایه دانشگاه رو گذراندید باید در آزمون جامع علوم پایه شرکت کنید و اگر چند بار در این آزمون رد بشن دیگه نمیتونین رشته دندانپزشکی رو ادامه بدین و فقط میتونین به یک رشته کاردانی یا کارشناسی تغییر رشته بدین.



قبل از شروع دوره کارورزی هم یک آزمون دارید به نام پره اینترنتی یا پیش کارورزی که اونجا هم باید حداقل ۵۰ درصد نمره رو کسب کنید تا بهتون اجازه بدن وارد دوره اینترنی یا کارورزی بشین. تا حداکثر ۳ بار میتونید در آزمون پره اینترنتی شرکت کنید. اینجا هم اگه رد بشید دیگه نمیتونین رشته دندانپزشکی رو ادامه بدین و اجازه دارید به یک رشته پایین تر کاردانی یا کارشناسی تغییر رشته بدین.

خلاصه‌ای از مطالب مطرح شده بعضی از درسهای تخصصی الزامی

اندودنتیکس

مفاهیم اصلی این درس حاوی بررسی اتیولوژی، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماریهای پالپی و بافتهای نگهدارنده دندان‌ناشی از ضایعات پالپ به منظور حفظ سلامت و نگهداری دندان های طبیعی است.



 

بیماریهای دهان و تشخیص

هدف این درس شناسایی، تشخیص کلینیکی و پاراکلینیکی ضایعات حفره دهان و درمان ضایعات مخاطی آن و ارتباط آن با سایر بیماریهای بدن است.



 

پروتزهای دندانی

این درس عملی آموزش درمورد مسایل ترمیمی و بازسازی دستگاه جونده (دندانها و ساختمان مجاور کناری صورت) از طریق پروتزهای ثابت، متحرک (پارسیل و کامل) و فک و صورت بحث می‌شود. همچنین مسایل مربوط به اصول اکلوژن را انجام میدهد.



 

رادیولوژی

درس رادیولوژی یکی از درس های دندان‌پزشکی است که از علوم اساسی جهت دستیابی و شناسایی حالات طبیعی و غیرطبیعی استخوان فک ها و دندان ها است.



 

دندان‌پزشکی کودکان

در درس دندان‌پزشکی کودکان که قسمتی از درس های دندان‌پزشکی است، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ دهان و دندان کودکان، معلولان و معلولان ذهنی و شناسایی رابطه آن با سلامت عمومی آنها مطالعه می شود.



 

دندان‌پزشکی ترمیمی

این درس شامل بررسی اتیولوژی، تشخیص ، پیشگیری و درمان و ترمیم ضایعات بافتهای سخت دندانی با هدف حفظ سلامت و زیبایی دندانهای طبیعی و بافتهای نگه‌دارنده آنهاست.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد