کلاس نهم آخرین کلاس دبیرستان اول است و دانش آموزانی که در این کلاس تحصیل می کنند باید پس از اتمام امتحانات نهایی و دریافت کارنامه ، پایه دهم را انتخاب کنند.
انتخاب رشته تخصصی در دبیرستان مسئله بسیار مهمی است که آینده آموزشی و شغلی دانش آموزان را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث پیشرفت یا حتی سقوط آنها در زمینه های مختلف فردی و اجتماعی می شود.
اهمیت انتخاب رشته پایه نهم به قدری زیاد است که حتی وزارت آموزش و پرورش نیز فرایند هدایت تحصیلی را طراحی و اجرا کرده و آزمونها و مشاوره های مختلفی را برای دانش آموزان جهت انتخاب صحیح و مناسب کلاس دهم ارائه داده است.
دانش آموزان پایه نهم که قصد انتخاب هر یک از دروس ارائه شده در سال دوم دبیرستان را دارند ، باید علاوه بر علاقه و استعداد ، حداقل شرایط و نمره کافی برای پذیرش در دوره انتخاب شده خود را داشته باشند ، در غیر این صورت با مشکلات مختلفی که آنها روبرو می شوند
با در نظر گرفتن اهمیت انتخاب رشته صحیح و کسب صلاحیت کافی برای انتخاب هر یک از رشته های تحصیلی ، در ادامه این مقاله موارد مربوطه را بررسی کرده و به سوال دانشجویان با چه شرایطی پاسخ می دهیم میدان در نهم. صلاحیت
*************************
انتخاب رشته در پایه نهم در سه شاخه علوم نظری ، علوم پایه ، فنی و حرفه ای انجام می شود و در پایه دهم دانش آموز می تواند براساس شاخه ای که انتخاب کرده رشته مورد نظر خود را انتخاب کند و در کلاس یازدهم ، رشته ها تخصصی خواهند بود. به عنوان مثال ، دانش آموزی که شاخه علوم پایه را در پایه نهم انتخاب می کند ، این شاخه را به طور کلی در کلاس دهم ادامه می دهد و بسته به نمرات وی در کلاس دهم ، ممکن است یکی از رشته های علوم تجربی یا علوم ریاضی را انتخاب کند. من می خواهم توجه دوستان خود را به برخی از مقررات راهنمای تحصیلی اخیر که دریافت کرده ایم جلب کنم:
ترکیب اعضای جهت گیری تحصیلی واحد آموزشی: مدیر مدرسه ، مشاور مدرسه ، مدرسین دوره های مرتبط در هر زمینه.
ماده 10 آیین نامه راهنمایی تحصیلی:
دانش آموزان در پایان سال اول دبیرستان با توجه به معیارهای تعیین شده در این آیین نامه انتخاب می شوند.
ماده 11 آیین نامه راهنمایی تحصیلی:
1-11 در شاخه نظری ، دانشجویان به یکی از رشته های ادبیات ، آموزش و علوم پایه هدایت می شوند.
2-11 در زمینه آموزش های فنی و حرفه ای ، دانش آموزان با توجه به معیارهای مربوطه به یکی از رشته ها ، گروه ها و رشته ها هدایت می شوند.
3-11 ثبت نام در رشته های آموزشی فقط در مدارس استثنایی با مجوز وزارت آموزش و پرورش و انجام مصاحبه و گزینش انجام می شود.
4-11 ثبت نام در رشته موسیقی فقط در مدارسی انجام می شود که تحت نظارت وزارتخانه ها و سازمان های مسئول هستند و تحت نظارت آموزش و پرورش فعالیت می کنند (پذیرش در این مراکز از سال اول سال دوم متوسطه)
5-11 جهت گیری تحصیلی دانشجویان واحد آموزش بزرگسالان ، ایثارگران ، استعدادهای درخشان و استثنایی ، داوطلبان آزاد و دانشجویان سازگار با دانشجویان عادی است.
منبع :